TISİAD'DAN HABUR ATAĞI

Irak'a iş yapan sanayici ve ihracatçıların çatı örgütü TISİAD, üyelerine Habur Sınır Kapısı'ndan geçişte üstünlük sağlanması için harekete geçti.

Gündem 13.02.2014 11:32:00 0
TISİAD

Irak’a iş yapan sanayici ve ihracatçıların çatı örgütü TISİAD, üyelerine Habur Sınır Kapısı’ndan geçişte üstünlük sağlanması için harekete geçti.

 

Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) Şubat Ayı Üye Toplantısı’nı, Mersin Tenis Kulüp’te gerçekleştirdi. Toplantıya TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda üye ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri de katıldı. Geniş katılımlı toplantıda, sorunlar, talepler ve yeni döneme dair hedeflenen çalışmalar masaya yatırılarak, ülke gündemine dair de değerlendirmelerde bulunuldu.

 

VİZEDE ÇİFTE STANDARDA SON VERİLMELİ

 

Toplantının açılışında konuşan Başkan Kılıç, Atlas Jet’in, Zagros Jet ile Adana-Erbil arasında başlattığı seferleri anımsatarak, “Desteklememiz gerekir” çağrısı yaptı. Öte yandan İstanbul ve Ankara Havalimanı’nda vize sorunu yerinde çözülürken Adana uçuşlarında bu sorunun çözülememesinin sorun yarattığını söyleyen Başkan Nevaf Kılıç, “Vize konusunda çifte standart yapılıyor. Bugün Türkiye ihracatında Almanya’dan sonra ikinci ülke konumunda olan Irak ile vize sorunu yaşamamız kabul edilemez. Sorunlar yerinde ve ivedilikle çözülmelidir” dedi.

 

IRAK’A GEZİLER SÜRECEK

 

Önümüzdeki aylarda düzenlemeyi hedefledikleri yurtdışı geziler hakkında da bilgi veren Kılıç, “Üyelerimizin talep ve isteklerine göre TISİAD ailesi olarak yurt içi ve yurt dışı gezi planlıyoruz. Yönetim kurulu olarak, Şubat sonunda Erbil ve Süleymaniye’yi kapsayan bir gezi öngörüyoruz. Ayrıca 2014 yılı içerisinde kapsamlı Duhok, Erbil ve Süleymaniye gezileri planlıyoruz. 2014 yılında yılın 2. yarısında da Adana ve Mersin’i kapsayacak şekilde Türkiye-Irak Ticaret Zirvesi yapmayı amaçlıyoruz” dedi.

 

“ÜYELER ARASI TİCARET ARTMALI”

 

Ayrıca Habur Sınır Kapısı’nda üyelerimize geçiş üstünlüğü sağlanması konusunda harekete geçtiklerini açıklayan Kılıç, çalışmaların kısa sürede meyve vermesini umut ettiklerini kaydetti. Üyeler arası ticaretin gelişmesine büyük önem verdiklerini bu amaçla da daha çok kaynaşma ve dayanışma sağlamaya çalıştıklarını bildiren Kılıç, üye yemekli toplantıların geleneksel hale getirilmesinin kararlaştırıldığını söyledi. Kılıç, ilerleyen süreçlerde bu toplantıların özel bir tema ve bu temaya uygun konuk katılımı ile süreceğini de söyledi. İletişim konusunda teknolojiden daha fazla yararlanma çağrısı da yapan Kılıç, bilgi çağında özellikle üyeler arasındaki iletişimin her kanaldan daha güçlü bir şekilde sağlanmasını hedeflediklerini aktardı.

Ayrıca Mayıs ayı içerisinde bir balo yapmayı planladıklarını da açıklayan Kılıç, geniş katılımlı bu organizasyonda üyelik plaketi takdimi ve rozet töreni de yapılacağını 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00